Parking barijere i rampe

PARKING BARIJERE

Ova rješenja su trenutno najviše zastupljena i testirani mobilni stubovi koji se koriste za razne aplikacije, kao na primer: Privatni parkinzi, parkinzi za nepokretne/onesposobljene, parkinzi za rukovodioce kompanija, parkinzi za potrošače; Kontrola pristupa: privatni, kompanijski, industrijski i prilazi za komercijalna vozila; Kontrola za zone sa ograničenim saobraćajem i zone za pješake: centargrada, zone za pješake, saobraćajne trake rezervisane za vozila javnog saobraćaja (autobusi, taksi,…); Protiv-nametljiva i anti-teroristička bezbjednost: kompanijski i špediterski objekti za skladištenje, tržni centri, amabasade sa istraživačkim centrima, policijske stanice i vojni objekti. Zgrade ministarstava i osjetljive lokacije u cjelini.

 

PARKING RAMPE 

Na ulazima gdje  ulazi i izlazi veći broj vozila, najbolje rješenje za kontrolu pristupa su automatske parking rampe. Parking rampa je vizit karta Vaše firme. Prvo što posetilac primjeti čak i prije ulaza na parking je upravo rampa za parking. Rampa  za parking je efikasno sredstvo za sprečavanje neovlašćenog ulaza vozila u ograđeni prostor neke firme, javne garaže, ulaza na zajednički parking stambenih objekata i sl. Veoma česta pojava na ulazima  kompanija sa velikom frekvencijom prolaza su automatske kapije ali pored njih i parking barijere ili rampe. Kapije na daljinsko otvaranje nisu predviđene da se često koriste na ulazima u poslovne objekte, jer su to po običaju velike širine prolaza i potrebno je dosta vremena da se kapija otvori. Velika prednost parking rampe u odnosu na kliznu i krilnu kapiju je brzina otvaranja. Automatske rampe se podižu i spuštaju veoma brzo. Parking rampe se podižu ili spuštaju za 2 sekunde. U odnosu na kapiju kojoj je potrebno u zavisnosti od širine, od 20 sekundi na više, to je ogromna ušteda vremena. Sa većom dužinom ruke rampe, vrijeme podizanja i spuštanja mora da bude nešto duže, zbog težine same ruke rampe. Što je ruka duža, inercija i opterećenje kućišta i reduktora rampe su značajno veći.

Ukoliko želite da Vam pošaljemo ponudu ili obiđemo Vaš objekat, pošaljite nam mail na office@securityguardmn.com ili nas kontaktirajte na 063/205-932.